1987/88| Ο ΟΦΗ Πρωταθλητής Κρήτης

Κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν και συμβουλευόμαστε το αρχείο του κ. Μιχάλη Δασκαλάκη φτάνοντας στο πρωτάθλημα ανδρών Κρήτης 1987-88.

Ένα αρκετά ενδιαφέρον πρωτάθλημα με αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές. Οι ομάδες που αντιμετώπιζε ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ ήταν ο Εργοτέλης, το Ηράκλειο, ο Κρόνος, ο Σητειακός, ο Ηρόδοτος, το Αρκάδι και ο ΑΟΧ.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε το 30/1/1988 και η τελική τετράδα των Η πλέι οφ ήταν: ΟΦΗ, Εργοτέλης, Ηράκλειο, ΟΑΧ. Λίγο πριν την έναρξη της β'. φάσης των πλέι οφ έγινε απεργία των διαιτητών που ζητούσαν αύξηση, με κίνδυνο να μη γίνουν οι τελικοί και να βγει έγκαιρα ο πρωταθλητής που θα διεκδικούσε την άνοδο στην Γ'. Εθνική. Σύμφωνα με το αρχείου του κ.Δασκαλάκη έγιναν αγώνες με τη βοήθεια μη εν ενέργεια διαιτητών μέχρι να λήξει η απεργία και να συνεχιστούν τα πλέι οφ εσπευσμένα μέσα σε 15 μέρες, ώστε να προλάβουν τις ημερομηνίες.

Στον τελικό πέρασαν οι ομάδες του ΟΦΗ και του Εργοτέλης με τους κιτρινόμαυρους να έχουν 2-0 νίκες από την κανονική διάρκεια. Στους τελικούς ο ΟΦΗ θα ανατρέψει το 0-2 που είχε εις βάρος του και κάνοντας 3 νίκες επί του Εργοτέλη θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και αργότερα στην Αθήνα την άνοδο στην Γ΄. Εθνική

 Οι 3 αγώνες των τελικών :

1) 5/3/88 Εργοτέλης - ΟΦΗ = 43-66  

2) 12/3/88 ΟΦΗ - Εργοτέλης = 66-51 

 3) 16//3/88 Εργοτέλης - ΟΦΗ = 54-58 

Για την 3η θέση ο ΟΑΧ νίκησε το ΗΡΑΚΛΕΙΟ 76-56. 


Στη φωτό η ομάδα του ΟΦΗ όπως ξεκίνησε τη περίοδο. Απο αρ.ορθ :Δημ.Τουλης (προπ.) - Γιάννης Πολίτης - Δημήτρης Τομπουλίδης - Γιώργος Στεφανίδης -Γιάννης Δουλγεράκης - ΑναστάσηςΜπάντας- κάτω: Θανάσης Δελαπάσχος - Aριστοτέλης Ζουρλαντσίδης - Τίτος Λιναρδακης - Γιώργος Μαχαιριανάκης - Μιχάλης Γεωργιάδης.