Δημήτρης Σηφάκης: « Αυτό που μένει μέσα από τα τουρνουά είναι οι εμπειρίες και η μπασκετική βελτίωση»


Για την συμμετοχή της ομάδας των mini μας (2012) στο 3ο πασχαλινό τουρνουά μπάσκετ που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη (09-10/05), μίλησε στο ofibasketball.gr ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Σηφάκης.

Αναλυτικά:

«Η συμμετοχή του mini τμήματος μας, στο συγκεκριμένο τουρνουά, είναι πολύ σημαντική για πολλούς λόγους. Σαν ακαδημία θελουμε να δώσουμε αρχικά στα παιδιά όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, περισσότερες μπασκετικες παραστάσεις σε μικρότερη ηλικία, αλλά το σημαντικότερο όλων, να διασκεδάζουν παίζοντας το παιχνίδι που αγαπάνε χωρίς το άγχος του ανταγωνισμού.
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πέρυσι με το αντίστοιχο ταξίδι μας στην Αθήνα και το σημαντικότερο κέρδος που διαπίστωσα ήταν ότι ουσιαστικά τα παιδιά κατάφεραν να γίνουν μια παρέα και εκτός γηπέδου.
Συνάμα μαζί με τα παιδιά ακολούθησαν και έγιναν μια ωραία παρέα και οι γονείς των παιδιών που είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.
Συμπερασματικά, αυτό που μένει μέσα από τις εμπειριες αυτές, είναι πέρα από την μπασκετική βελτίωση ότι δημιουργούνται και σχέσεις ζωής κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας».